Изработка на уеб сайт

Изработка на статичен уеб сайт


В статичния уеб сайт се създават всички страници от информационната архитектура използвайки за база HTML шаблоните. Статично се поставя  реалното съдържание в уеб сайта и то не може да бъде променяно от клиента.

Най-често това са малки презентационни сайтове, в които няма да се променят или добавят текстове често. Промяната или добавянето на съдържание изискват квалифициран човек. Бързи за изработка, те са по-евтино решение, ако крайния брой страници не е много голям.

Изработка на динамичен уеб сайт

Съдържанието на динамичния уеб сайт може да бъде променяно, да се добавя ново, да се публикуват картинки, да се добавят нови категории и страници. Това се извършва през разработена за тази цел система за управление на съдържанието. Използването на такава система не изисква специални технически умения от клиента. Притежателят на динамичен уеб сайт има възможност сам да променя и добавя съдържание във всеки един момент. Вариантите за разработка на система за управление на съдържанието са следните:

  • Специално разработена система за управление на съдържанието, съобразена с нуждите и изискванията на клиента – Системата се разработва  съобразно опита и навиците на клиента, както и типа и сложноста на въвежданата информация.
  • Съществуваща система за управление на съдржанието – има много готови системи, които са специализирани за различни типове сайтове (електронни магазини, каталози, блогове, форуми, галерии и др.). След проучване на нуждите и изискванията на клиента се избира най-подходящата. На основата на тази ситема се проектира графичния дизайн на сайта. Основното предимство  на готовите системи за управление на съдържанието е възможноста за по-бърза изработка на сайта и съответно по-малко разходи. Основен недостатък на тези системи е ограничената гъвкавост при промени по структурата на сайта и панела за администриране.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *